Francja

kuchnia francuskaKuchnia francuska jest jedną z najdoskonalszych i najbardziej wyrafinowanych. Wiele osób przez to uważa,  że dania kuchni francuskiej są niezwykle trudne do przygotowania i dlatego rzadko goszczą one na naszych stołach. Spróbujemy obalić ten mit i zaprosić Państwa na szkolenie, które pokaże, jak prostymi metodami można przygotować nietuzinkowe dania.

Warsztaty poprowadzi David Gaboriaud – kucharz z zamiłowania, wychowany w Paryżu, od najmłodszych lat pasjonat dobrej kuchni, której tajniki zawdzięcza rodzicom „prowadzącym długie wieczorne rozmowy o francuskiej sztuce kulinarnej”. Propagator idei slow food, doświadczony trener kulinarny.

Celem Davida jest promowanie kultury jedzenia, czyli celebrowania i delektowania się posiłkami. Zaraża pozytywną energią, wiedzę przekazuje z pasją, a inspiracje czerpie z kraju, w którym się wychował (Francji) i kraju, w którym mieszka (Polski).

Zapraszamy serdecznie na warsztaty z Davidem Gaboriaudem – spotkanie z francuską kulturą kulinarną, w fantastycznym towarzystwie, przy kieliszku wina.