Tajlandia

kuchnia tajskaZapraszamy na wyjątkową podróż szlakiem tradycji kulinarnych Krainy Uśmiechu, podróż odkrywającą tajniki kuchni tajskiej, która jest uważana za jedną z najciekawszych i najostrzejszych na świecie.

W trakcie naszego kursu nauczymy Państwa nie tylko przygotowywania potraw, ale również odpowiedniego ich komponowania, poznacie tajemnice technik gotowania i wszystkie oryginalne produkty, niezbędne do stania się adeptem tajskiej sztuki kulinarnej.

Jeszcze kilkanaście lat temu kuchnia tajska była dla nas całkowicie nieznana. Wraz ze wzrostem „świadomości kulinarnej”, modą na zdrowe odżywianie i chęcią poszukiwania nowych smaków, restauracje tajskie rozrosły się na skalę światową.

Coraz częściej nasze codzienne menu urozmaicamy egzotycznymi smakami Tajlandii. Jednak poszukiwanie naprawdę dobrych przepisów, odpowiedni dobór składników jak i właściwe techniki gotowania bywają trudno osiągalne dla niejednego mistrza kuchni.

Sztuka gotowania nierozerwalnie wiąże się z ufnością w swoje umiejętności, łatwością odczytywania przepisów i co najważniejsze, rozumieniem produktów, których używamy.

Szkolenie kulinarne, prowadzone przez doświadczonego szefa kuchni, wprowadzi Was w tajniki tej niezwykłej sztuki kulinarnej. Pracując na najwyższej jakości produktach tajskich – świeżych ziołach, przyprawach, pastach, nauczycie się eksperymentować ze smakami, poznacie odpowiednie techniki gotowania, smażenia, gotowania na parze.

Kurs poprowadzi profesjonalny szef kuchni pracujący w restauracjach japońskich i tajskich, adept kursów kulinarnych kuchni tajskiej prowadzonych przez mistrzów Thanawat Na Nagara oraz Sangor Santis Tuki.
Zapraszamy.